PANCAKES Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH I OTRĄB
Placki te idealnie nadają się
na śniadanie do porannej kawki , jak i dodatek do obiadu.
Te np. powstały z myślą o
kolacji dla dzieci ,z dodatkiem zblenderowanych w cukrze truskawek i
potartej białej czekoladzie.
Składniki:
Na ciasto:
¾ szkl płatków kukurydzianych zblenderowanych
½ szkl otrąb pszennych
¾ szkl mąki
1 ½ szkl mleka
1 jajko
1 cukier waniliowy
szczypta soli i proszku do pieczenia
Na polewę
truskawkową i posypkę:
2-3 paski czekolady białej
10 truskawek świeżych lub mrożonych
cukier
Truskawki myjemy i obieramy z szypułek , następnie blenderujemy z
cukrem
( nie napisałam ile cukru , ponieważ to według uznania , jak kto lubi ).
Czekoladę trzemy na tarce (duże oczka ).
Wszystkie składniki na ciasto należy wymieszać razem i smażyć na
patelni .
Placki polać truskawkami i posypać czekoladą.
3 komentarze:
pysznie wyglądają! uwielbiam placuszki ;D
Smakowicie! Kusi mnie truskawkowo-kokosowy dodatek :)
Ale fajna propozycja śniadaniowa, mniam:D
Prześlij komentarz