niedziela, 8 czerwca 2014

CIASTO FRANCUSKIE Z SZYNKĄ, BAZYLIĄ I POMIDOREM




Myślałam długo o starterze, a nie chciałam robić koreczków (które bardzo lubię )chciałam aby to było coś innego ,a że lubię ciasto francuskie i mam swoje pomidorki -jesto i to :)
Bardzo szybkie i proste w wykonaniu .





Składniki :

- 1 pudełko mrożonego ciasta francuskiego (12 szt płatów)
- 12 plasterków szynki
- 18 pomidorków cherry
- 150- 200 g  sera tartego
- świeże listki bazyli
- białko


Wykonanie :Na każde ciasto francuskie kładę szynkę,ser tarty pomidora i listki bazyli .Dwa przeciwne rogi łapie palcami i łączę ,mocno ściskając. Wierzch smaruje roztrzepanym białkiem .Ciasto kładę na blaszkę wyłożoną papierem i pieczę w 200 stopniach  przez 10-12 min ,aż nabierze brązowego koloru.
Można podawać z ketchupem lub innym sosem, na zimno lub ciepło.





Brak komentarzy: