piątek, 6 czerwca 2014

PASTA RYBNA Z CHILLI




Pastę rybna znam z dzieciństwa. Irytowało mnie strasznie jedzenie samej makreli z powodu wybierania ości , więc tato robił z niej paste na chleb .Bardzo drobno wszystko kroił w kosteczkę i nie dawał chilli . 
Ja dodaję chilli mimo tego ,że mam małe dzieci -chciałabym ,aby znały różne smaki .
Pasta jest bardzo szybka w przygotowaniu .Można kupić gotową mieszankę ,ale czy mamy pewność co w niej jest ?:)



Składniki :

- 130 g makreli wędzonej 
- 2 małe kiszone ogórki 
- 0,5 papryczki chilli
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 1 mała cebula
- 1 łyżeczka majonezu Winiary 
- sól i pieprz 





Wykonanie: Rybę obieram dokładnie z ości i wkładam do pojemnika , cebulę ,chilli, jajka i ogórki kiszone kroję w kostkę ( ogórki wyciskamy w dłoni,aby pozbyć się soku ) wkładam wszystko do ryby ,dodaje łyżeczkę majonezu ,sól ,pieprz i całość blenderuję .
Przekładam pastę do zamykanego pojemnika , wkładam do lodówki i gotowe .




Brak komentarzy: