czwartek, 10 lipca 2014

MARCHEWKOWIEC



Marchewkowiec jest wilgotnym ,smacznym ciastem ,które robi się bardzo szybko i łato .

Składniki (na małą keksówkę):

- 2 jajka
- 3/4 szkl. cukru 
- 1 szkl mąki
- 0.5 szl oleju 
- 1 szklanka marchwi 
- 0.5 łyżeczki proszku 
- 0.5 łyżeczki sody 
- 1/4 szkl wiórków kokosowych 
- 1/4 szkl migdałów w całości

Dodatkowo:

- 1 czubata łyżka serka philadelphia
- 2 łyżeczki cukru pudru 


Wykonanie: Jajka miksuje z cykrem do uzyskania białej masy , dodaje olej ,mąkę ,proszek z sodą i dokładnie łącze całość. Na sam koniec dodaje marchew ,wiórki kokosowe i migdały (rozdrobnione tłuczkiem lub wałkiem ) miksuje przez chwile. Ciasto wykładam do keksówki wyłożonej papierem i piekę w 180 stopniach przez 30 min . Serek mieszam z cukrem i 10 min przed końcem pieczenia wylewam na wierzch ciasta i piekę ok 15 min .



Brak komentarzy: