czwartek, 29 maja 2014
ROLADKI SCHABOWE ZAWIJANE BEKONEM
Wszelkie rolady ,zrazy i devolaje robi moja Mama . Zawsze kiedy myśle o nich przypomina mi się pieczeniowy sos z mięsem ,które nigdy nie jest suche i prawie zawsze zaskakuje nowym smacznym farszem .
Te zrobiłam z serem President , pietruszką i bekonem .Mięso nie jest suche ,a soczyste i miękkie .
Składnki: ( na 5 roladek )
- 5 kawałków schabu bez kości
- 5 grubych plasterków sera President
- 5 dużych kawałków karmelizowanego bekonu ( można dać surowy- wędzony )
- musztarda sarepska Kamis
- masło
- pieprz i sól
- garść natki pietruszki ( ilość zależy głownie od nas samych )
Wykonanie :Oczyszczony i osuszony schab kładziemy na deseczkę i rozbijamy , solimy i pieprzymy z obu stron . Na każdy kawałek kładziem łyżeczkę musztardy (z jednej strony ,tej na którą bedziemy kłaść farsz)i rozsmarowywujemy cały kawałek , posypujemy pokrojąną drobno pietruszką i na to kładziemy ser pleśniowy (prawie przy samym brzegu ). Zawijamy z zawartością w ciasny rulon . Zawijamy naszą roladkę plasterkiem bekonu i spinamy wykałaczką .
Smażymy na gorącym oleju z każdej strony ,tak długo aż mięso nabierze dość ciemnego koloru . Odlewamy nadmiar oleju i zalewamy roladki wrzącą wodą . Mięso dusimy ok 20 min pod przykrywką na małym ogniu .
Sos doprawiamy do smaku solą , pieprzem i zaciągamy .
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz