środa, 28 maja 2014
WRAP Z KURCZAKIEM I BEKONEM
Wrapy pierwszy raz jadłam mieszkając pare lat temu w UK w wersji mięsnej i wegetariańskiej .
Ulubione to w wersji Veggie Patty w Subway z sosem southwest z piklami , ostrą czerwoną cebulą i jalapeno .
Dziś jednak jest w mięsnej odsłonie z BBQ sosem :)
Składniki na 2-3 wrap-y.
Składniki:
- 250 g piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka soku z cytryny
- ostra papryka w proszku
- sól
- 6 rzodkiewek dużych
- 1 mała marchewka
- 20 dag kapusty stożkowej lub zwykłej
- sos BBQ
- 3 wrapy ( ja miałam ziołowo- czosnkowe)
- 6 plasterki bekonu karmelizowanego
- 6 plasterków sera cheddar
Wykonanie : Kurczak - pierś kładziemy na deseczce(kładąc woreczek na pierś unikniemy odprysków) delikatnie musimy roztłuc tłuczkiem , polewamy sokiem z cytryny ,posypujemy solą i ostrą papryką z obu stron.Odstawiamy do lodówki na 0.5-1 godz .Smażymy na rozgrzanym oleju . Usmażone kładziemy na ręcznik papierowy ,następnie rozrywamy w dłoni na małe kawałeczki .
Sałatka- rzodkiewkę, kapustę i marchewkę trzemy na dużych oczkach .Wszystko razem mieszamy i delikatnie solimy.
Na środek wrapa kładziemy w poziomie kurczaka , na to 2 plasterki bekonu, robimy 2-3 linie sosem BBQ, surówkę i 2 plasterki sera cheddar. Całość zwijamy w rulon otwarty ,przekrawamy w połowie i gotowe :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz