wtorek, 3 czerwca 2014
KOWBOJSKI HOT DOG
Rodzaj szybkiego i własnoręcznie zrobionego fast food-a . Myśle ,że smaczny zarówno dla dorosłych jak i dla dzieci. Kowbojskie ponieważ są ekstra z cebulą i szynką. :)
Składniki (8 szt):
- 8 bułek do hot doga
- 8 parówek
- 4 plastry odtłuszczonej wędzonej szynki ( można dać wędzonego boczku )
- 2 duże cebule
- 2 ogórki kiszone
- musztarda sarepska
- ketchup
- sos BBQ
Wykonanie : cebulę kroję w półksiężyce ,wrzucam na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju ,dodaję szynkę pokrojoną w grubą kostkę i podsmażam .Przekładam na ręcznik papierowy aby nadmiar tłuszczu ściekł.
Bułkę przekrawam tak aby jedna strona pozostała zamknięta. Do każdej bułki kładę parówkę , na to cebulę z szynką i wkładam do piekarnika na 175 stopni na 5 min .
Do gotowych hot dogów wkładam ogórki kiszone pokrojone w paski , polewam musztardą, ketchupem i BBQ sosem .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz